Att äta LCHF när man ska bli fri från ett ätstört beteende?

Detta är en gammal post och fundering från en av mina andra bloggar och en respons på det jag skrev i mitt förra inlägg och det som Mandy kommenterande:

Fördelar med att äta LCHF:

Jag räknar inte kcal
Jag väger inte maten akut noga
Jag äter inte saker som kroppen ‘ändå inte behöver’ t ex; chips, godis etc
Jag gör/lagar mer mat själv. Ej så mycket hel-/halvfabrikat
Jag svälter mig inte
Mår bättre fysiskt
Jag hetsar mindre el. ‘LCHF-vänligt’
Kan äta många goda saker

Nackdelar med att äta LCHF:

Dyrt (inte dyrare än hetsmat)
Vissa matvaror är inte ”godkända att äta.”
Är detta bara en ursäkt att hålla fast vid det ätstörda beteendet i ‘någon form’?

Det är det jag tänker på när jag funderar på om LCHF är det jag ska köra framöver eller om jag ska äta mer enligt GI. Jag har kört LCHF tidigare och jag har läst 'mycket' om det även om det finns en hel skog där ute mer att läsa också.

//Jenn

0 Response to "Att äta LCHF när man ska bli fri från ett ätstört beteende?"